Англійський десерт – пудинг
Всі продукти змішуються в певному порядку. Отриману масу обвалюють в борошні, поміщають в тканину і варять на повільному вогні близько чотирьох годин. Потім остуджують і поміщають в холодильник на кілька тижнів, де він повинен дозріти і стати твердим. Справжні гурмани визнають тільки продукт річної витримки, але звичайні громадяни чекають його готовності кілька місяців. Перед подачею на святковий стіл десерт обливають ромом і підпалюють. Оскільки екстремальні рецепти класичних англійських страв не завжди прийнятні для традиційної української кухні, ми хочемо поділитися з вами їх адаптованими варіантами. У сучасній кулінарії виділяють чотири основні види цієї страви: з борошна, з м'яса і риби, з круп і з молочних продуктів. На сніданок можна приготувати сирний пудинг. Нам знадобиться: 450 грамів сиру середнього ступеня жирності, дві столові ложки цукрової пудри, дві столові ложки борошна, три курячих яйця, цукати і кунжут, сіль. Сир ретельно протираємо, додаємо цукор, жовтки і борошно. Збиваємо білки з сіллю і додаємо їх до основного продукту. Цукати ріжемо на дрібні шматочки і перемішуємо їх з іншими інгредієнтами. Форму для випічки змащуємо маслом, посипаємо кунжутом. У глибоке деко наливаємо воду і встановлюємо його в нижньому секторі духової шафи. Пудинг поміщаємо вище, запалюємо вогонь і готуємо близько півгодини. Запропонуйте ванільний пудинг своїм гостям. Цей простий рецепт не зажадає від вас якихось особливих кулінарних умінь. Змішайте в мисці 70 грамів цукру, одну велику ложку борошна, дві маленькі ложки крохмалю і трохи ваніліну. Потрібно залити суху суміш половиною склянки молока. Введіть два яйця, перемішайте. Розігрійте півтори склянки молока, додайте до нього інші продукти і варіть на слабкому вогні, поки на поверхні не з'являться бульбашки. В невеликі прозорі склянки додайте на дно тертий шоколад. Залийте до половини молочною сумішшю, знову зробіть прошарок з шоколаду. На цьому етапі можна додати мигдальні горіхи і шматочки печива. Наливаємо другий шар молока, прикрашаємо його зверху шоколадною крихтою і ставимо десерт в холодильник на кілька годин. Якщо дитина не любить манну кашу приготуйте легкий, смачний десерт – манний пудинг. Як доповнення до манної каші, яка є основою пудингу, можна взяти сухофрукти, яблука, груші або банани. Класичний вершковий пудинг – легкий десерт, яким можуть насолоджуватися всі без винятку. Це солодке блюдо принесе вам приємні хвилини насолоди! "Щоб оцінити смак пудингу, треба його з'їсти" - так писав Голсуорсі. Що ж особливого в цій страві? А давайте приготуємо його, з'їмо і оцінимо.
Cookery.com.ua