(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Аристократ у світі грибів – трюфель

Трюфель – найдорожчій у світі гриб. Росте під землею поруч з дубовими та буковими деревами і харчується від їх коренів. Полюють на них за допомогою спеціально навчених свиней та собак.  Гурмани цінують трюфель за мясисту та маслянисту мякоть, за інтенсивний  грибний аромат, яскраво виражений смак добре прожареного насіння або волоських горіхів і довгий післясмак. Справжні майстри- кухарі  вміють розкрити властивості гриба і мають секрети приготування «алмаза кулінарії». Зазвичай трюфеля використовують як добавку до основної страви. У них короткий термін придатності. Гурмани, щоб оцінити унікальність смаку, їдять їх свіжими. Майстри кулінарії вміють витримати оригінальний смак гриба після термічної обробки. Трюфель гарно поєднується з сиром, телятиною, шинкою, фруктами – яблуками і абрикосами. З цих  пахучих грибів роблять неповторний за смаком соус! У світі існує 9 видів трюфелю. В наших Карпатах найбільше білого істрійського трюфеля. На Україні відсутня культура споживання трюфеля.  Хоча незважаючи на дуже високу вартість гриба в країні стає більше бажаючих купити трюфель, який є справжнім афродізіаком! Вчені дослідили, що гриби виділяють ферамони, які відповідають за емоційність.

https://bullcityoliveoil.com/products/black-truffle-olive-oil
Добавил: CNTB, 13.11.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Аристократ у світі грибів – трюфель
Просмотров: 728 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7