Ароматне какао
Основою напою какао є какао-боби – насіння шоколадного дерева, яке культивується в тропічних країнах Америки, Африки, Азії, на островах Малайського архіпелагу та інших. Боби вилущують з плодів какао, що схожі на великі огірки, завдовжки до 30 см, вагою від 300 до 500 г. У кожному такому плоді знаходиться від 25 до 40 насінин білого кольору з жовтим, рожевим, синьо-фіолетовим відтінком. З одного дерева одержують близько 3 кг насіння. Зібрані боби піддають ферментації, після чого вони набувають коричневого кольору і втрачають гіркий смак. Насіння какао розтирають, обсмажують і знежирюють, перемелюють у порошок, з якого і виготовлюють напій какао. Какао знімає втому і підвищує працездатність. Чашка какао з ранку поліпшить настрій і підвищить життєвий тонус. Какао містить речовини, які покращують пам’ять і стимулюють роботу головного мозку, а також нормалізують в крові рівень холестерину. Дослідження виявили, що какао має ще речовину, яка сприяє розмноженню та росту клітин шкіри, загоєнню ран і запобігає утворенню зморшок. Осінь - пора теплих светрів та чарівного какао. Добре прогулятись по золотистим осіннім вулицям і повернутись додому, де тебе чекає тепло, затишок і аромат неймовірного какао. Протягом багатьох років какао-боби і шоколад залишався атрибутом королівських кухонь. Тепер какао – звичайний напій і кулінарам відомо багато цікавих рецептів його приготування. Пропонуємо один з них.
http://ivona.bigmir.net/cooking/drinks/392673-Bananovoe-kakao