(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Ароматні страви з натуральним медом

Мед - унікальний продукт, який часто використовується в кулінарії. Медяники, бісквіти, рулети, тістечка та інша подібна випічка отримує незвичайну пишність і аромат. М'ясо з медом стає ніжним і м'яким, наповнюється смаком. Мед додає родзинку салатам, м'ясним та рибним стравам, соусам, десертам, медовим напоям : лимонад, збитень, питний мед. У кулінарії мед вважається цінним інгредієнтом, з точки зору складу вітамінів і мікроелементів він розглядається рідко. Якщо ж хочеться оздоровитися або підлікуватися, то потрібно вживати його окремо. Кухарі віддають перевагу меду з квіток акації, оскільки завдяки високому вмісту фруктози він прекрасно змішується з іншими рідинами. Маючи легкий карамельний смак з відтінком ванілі і тривалим післясмаком, а також через відсутність гіркуватості, він не перебиває аромату інших складових блюда. Мед білої акації входить до складу енергетичних напоїв; використовується при запіканні страв з м’яса, птахів і риби, насичуючи м’ясо з середини і утворюючи карамельну кірочку зовні; є поширеним інгредієнтом соусів і приправ; застосовується в якості підсолоджувача в дитячому харчуванні; поєднується із зерновими культурами, овочами і фруктами, горіхами і прянощами, вином і сирами, додається в професійні коктейлі. Мед – справжній суперфуд серед продуктів, який доступний кожному. Його можна додати до заправки салату, можна зробити соус, а можна просто замаринувати м’ясо чи птицю перед тим, як запікати. Зрештою, мед – це просто смачно. Квітковий, липовий, соняшниковий, гречаний – розмаїттю смаків цього продукту можна позаздрити. Тому цілком закономірно, що мед не просто їдять, а й використовують у приготуванні. На відміну від цукру, він не просто робить страву солодкою, він надає неймовірних смакових відтінків, аромату, кольору.

https://www. medusha.org

https://www. zhinocha-dumka.com.ua

Добавил: CNTB, 16.08.2022, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 174 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0