Ароматний чай
Чай з корицею та яблуком
Потрібно: 1-1,5 л води, 2 столові ложки чорного чаю, паличка кориці, два яблука і 2 столові ложки меду.
В окріп додати яблука, порізані шматочками, і корицю. Все треба довести до кипіння, але не кип’ятити. Процідити в чайник, дати настоятися 5 хвилин і додати мед.
Чай з корицею та гвоздикою
Потрібно на дві чашки чаю: паличка корицi, півтори столові ложки чорного чаю, 2 суцвіття гвоздики і мед за смаком. Приготувати пряну воду: у каструлю виливаємо 2 склянки води, додаємо корицю і гвоздику, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо спеції 5 хвилин, залежно від того, наскільки насичений смак ви хочете отримати в результаті. Далі засипаємо чай, знiмаємо каструлю з вогню і розливаємо ароматний напій у чашки, додаючи мед за смаком.