
Червоний буряк один з найкорисніших овочів, який доступний круглий рік. Його вживають головним чином у вареному або тушкованому вигляді. З червоним буряком можна приготувати багато смачних і корисних страв. Зваріть цілим буряк, натріть на тертці. Посипте хроном і кмином. Додайте цукор, оцет, сіль, олію. Все перемішайте. Вийде ікра. Сирий обчищений буряк натріть на тертці. Додайте кмин, сіль, тушкуйте до м’якості. Окремо тушкуйте цибулю, додайте до буряка і потримайте на вогні ще трохи. Вийде овочева закуска. Якщо до відвареного буряка додати натерту тушковану грушу та цибулину, дрібку солі та цукру, ложку ягідного оцту, 100 г вершкового масла і подрібнити все у блендері - вийде дуже незвична і корисна закуска. Салат з червоним буряком, горіхами, часником, чорносливом з додаванням майонезу або йогурту — смачно і корисно. Приготуйте буряк із сиром. Потрібно 250 г вареного буряка натерти на дрібній терці, перемішати з кмином, посолити за смаком, додати розтертий з молоком сир. За бажанням додати трохи цукру. Спробуйте приготувати холодний суп з червоним буряком з додаванням турецького йогурту або сметани. А смузі з овочів – це джерело вітамінів та розчинної клітковини, яка контролює рівень цукру й холестерину в крові та сприяє роботі кишківника. Приготуйте на сніданок смузі з буряка, яке сприятиме очищенню організму. Страви з буряка підтримують тонус організму. Так що обов’язково додайте їх в своє меню!
https://korysni-porady.info/zberihannya/126-yak-zbergati-buryak-umovi-sposobi.html