(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Цариця круп – гречка

Гречка не тільки смачна, а й корисна крупа. Це джерело білка, вітамінів і амінокислот. В Україні гречка користується незмінною популярністю. Гречка не потребує особливого догляду під час дозрівання, дає відмінний урожай навіть без добрив і сама успішно справляється з бур’янами, які просто не можуть рости з нею по сусідству. Гречка є однією з небагатьох рослин, яка не піддається генній модифікації. Тому ГМО-сорти цієї рослини просто не існують. В Індії та Китаї вважається, що за допомогою гречки можна впливати на біологічні точки в організмі, тому для профілактики різних захворювань радять ходити по килимку, на якому розсипана крупа. Вперше обробляти гречані поля люди стали в безпосередній близькості від місця її дикого виростання – в Південно-Східній Азії. В Європі гречку вирощують переважно заради меду, який виробляють бджоли. Гречаний мед найсолодший і корисний. За змістом незамінних амінокислот білок гречки наближається до продуктів тваринного походження, а тому вважається рівноцінною заміною м’яса. Засвоюється гречка набагато краще. Після вживання гречаної каші в їжу рівень цукру в крові підвищується повільно, а не стрибкоподібно. Світовим лідером з вирощування гречки є Китай. Гречку не можна змішувати з цукром. Цукор зводить нанівець всі її корисні властивості. Доведено, що споживання гречаної каші веде до поліпшення емоційного стану. Вона покращує сон. Ідеально підходить для дієт. Концентрація вітамінів і мінеральних речовин в гречці в 1,5-3 рази вища, ніж будь-яких інших крупах. Виводить з організму холестерин і токсини.



 interes-fakti.com/cikavi-fakti-pro-grechku/

Добавил: CNTB, 21.05.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 389 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0