Царська паска з сиру
Потрібно: півкілограма жирного домашнього сиру, чотири яєчних жовтки, двісті г сметани, сто г вершкового масла, сто г цукру, одна чайна ложка ванільного цукру, родзинки, мигдаль, фундук або кеш’ю до смаку.
Родзинки помити, залити гарячою водою на півгодини. Сир пропустити через блендер. Нарізати кубиками масло, додайте його в сир. Потім додайте жовтки, сметану, звичайний і ванільний цукор. Все збити до пишної маси. Налити масу в каструлю і поставити на слабкий вогонь. Постійно перемішувати. Як тільки сирна маса закипить, знімайте каструлю. Остудити масу за допомогою миски з холодною водою. Потім відправити в холодильник на пару годин. Коли вона загусне додайте родзинки, горіхи і перемішайте. Змочену у воді і складену вдвічі марлю виложить у пасочницю або сито. Паску придавити гнітом, а після поставити в холодильник на один-два дні. Щоб сироватка не залила холодильник, покладіть її в тарілку. Готову паску виложить на блюдо. Прикрасьте цукатами або мармеладом. Бажаємо вам натхнення, щоб реалізовувати найсмачніші кулінарні фантазії!