Чудовий лимонний курд
Лимонний курд це заварний крем, приготований на лимонному соку. Смак кислий і солодкий одночасно. Консистенція нагадує щось середнє між желе і пудингом. За своєю структурою він густий, тане в в роті. Дуже ніжний, з приємною оксамитовою текстурою. Подають його з булочками, печивом, як самостійний десерт, використовують як начинку для рогаликів або кошичків, перешаровують торти. Лимонний курд чудово пасує до налисників та млинців. А якщо його змішати зі збитими вершками чи звичайним заварним кремом, у Вас вийде неймовірно ніжний за смаком лимонний крем. Не рекомендують зберігати курди довше 2-х тижнів в холодильнику. Можна готувати курд з лайма, з грейпфрута, хоч смак буде менш освіжаючим і виразним. Інгредієнти для лимонного курда: 80 г вершкового масла, 450 г лимонів, 225 г цукру,4 яйця, 1 яєчний жовток. Рецепт: з лимонів потрібно зрізати тонкий шар цедри за допомогою терки та вичавити сік за допомогою виделки або цитрус-преса. Потім потрібно вицідити сік через дрібне сито. Соку має вийти близько 150 мл. Розтопить масло на водяній бані, а коли воно розтане, додайте цедру і цукор. Добре перемішайте. У глибокій мисці з'єднайте яйця і яєчний жовток. Перемішайте суміш до однорідної консистенції за допомогою віночка. Влийте яйця в масляно-цукрову суміш. Перемішайте і додайте лимонний сік. Поставте миску на водяну баню, заваріть крем, постійно помішуючи. Варіть крем, поки він не загусне і не набуде консистенції густої сметани. Розкладіть гарячий крем в звичайні або попередньо стерилізовані банки. Неймовірно смачний курд виходить за наступним рецептом, який буде не лише чудовою основою для кремів, додатком до десертів, млинців чи оладок, а й захопливий сам по собі. Інгредієнти: 4 яйця, 4 лимони, цедра та сік, 150 грам вершкового масла кімнатної температури, 50 грам охолодженого вершкового масла, який потрібно порізати кубиками, 200 грам цукру. Цукор та цедру добре розтерти, щоб цедра краще віддала свій аромат. Додати 150 грам масла та збити все разом. Продовжуючи збивати, ввести по одному яйцю, а потім й сік лимонів. Поставити посуд з масою на водяну баню та прогрівати на середньому вогні, весь час помішуючи, до загуснення маси. Протерти курд через сито, видаляючи цедру. Додати 50 грам холодного вершкового масла в гарячий протертий курд і мішати до повного інтегрування масла. Розкласти курд по стерилізованих банках і зберігати в холодильнику. Смачного!