(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Єврейська кухня

У єврейський кухні багато  смачних борошняних виробів і страв. Хала, мандалах, леках, тейглах, кнедлі з маци – національні кондитерські вироби. Для приготування таких ласощів використовують борошно, мак, мед, горіхи і родзинки. До кошерної їжі відноситься маца – прісний хліб з борошна та води. Улюблене тісто в єврейській кухні — прісне, пісочне або крихке. Якщо говорити про перші страви, з них євреї воліють бульйони з різними борошняними добавками. Супи можуть бути дуже густими. У літню пору люблять холодний червоний борщ. Затребувані страви з меленого м'яса: рулети, паштети, фарширована куряча чи гусяча шийка та інші. Також популярними є гефілте фіш - фарширована риба. З рибних холодних закусок єврейської кухні найбільш широко відомі фарширована щука, короп, лящ, сазан. Фаршем служить філе риби, білий хліб, цибуля ріпчаста, яйця, олія, цукор. Начинені шматки риби варять у соусі з овочами і подають з хріном. Качка з чорносливом, картопляні кульки з цибулею, морквяний цимес з чорносливом та ізюмом, есек флейш (кисло-солодке м’ясо по-єврейськи), тушкована картопля з сушеними фруктами, картопляні оладки, бурякова запіканка - яскрава їжа з відмінними смаковими якостями. Прянощі є обов'язковими компонентами єврейських страв. Одна з типових закусок — форшмак. Ця страва являє собою холодну закуску з рубаним оселедцем.

 

http://gidnenuzen.ru/natsional-ny-e-kuhni/natsionalnaya-kuhnya-izrailya
Добавил: CNTB, 11.12.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Єврейська кухня
Просмотров: 877 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0