Фінський блакитний пиріг з лохиною
Потрібно: сто п’ятдесят грам ягоди; стільки ж борошна; сто грам вершкового масла; стільки ж сиру; п’ятдесят грам мигдалю; цукру сімдесят п’ять грамів; сметани – 200 грам; одне яйце і три жовтки; щіпка солі і трохи ваніліну. Тісто: в одну ємність скласти борошно, вершкове масло, сир, сіль, мигдаль, все подрібнене. Потім додати яйце і ретельно перемішати, бажано міксером. Утворену масу викласти у форму, попередньо застеливши її папером для випічки, проколоти в кількох місцях виделкою і поставити в холодильник на годину. Наступним кроком необхідно приготувати заливку, для чого слід добре перемішати сметану, яєчні жовтки, цукор і ванілін. Далі все просто: вийняти тісто з холодильника, залити заливкою, викласти ягоди лохини і поставити пиріг в духовку, яка до того часу розігріта до ста вісімдесяти градусів. Через сорок хвилин пиріг готовий, а показник цього – густа начинка. Перед тим як подавати пиріг до столу його слід остудити.
https:// meta. ua
https:// ukr. media