Гарбузова каша
Гарбузова каша: 400 г гарбуза, 200 г пшона, 300 мл молока, 1 ст. ложка цукру, 50 г вершкового масла, сіль за смаком, 200 мл води. Гарбуз очисти від шкірки і насіння. Поріж невеликими кубиками. Половину шматочків гарбуза виклади на змащене маслом деко, посип цукром і відправ у розігріту до 180°С духовку. Випікай гарбуз приблизно 20 хвилин до м'якого стану. Залишки гарбуза поклади в киплячу підсолену воду і провари 10 хвилин. Потім додай промите пшоно, цукор і вари ще 10 хвилин. Скип'яти молоко, влий його в гарбузову кашу, перемішай і вари 20 хвилин до готовності. Зніми каструлю з вогню, укутай ковдрою і залиш на 15 хвилин, щоб гарбузова каша упріла. Після цього готову гарбузову кашу заправ маслом, виклади на тарілки, зверху посип запеченими гарбузовим шматочками і подавай. Гарбузова каша може бути приготована з будь крупою: рисом, пшоном, гречкою, вівсянкою. А ще таку кашу можна зробити солодкою чи солоною, зварити на молоці або на воді, запекти в духовці, приготувати на пару або в мультиварці. Так що нам залишається тільки перебрати найцікавіші рецепти і вибрати з них більш підходящі нашому настрою.