Готуємо мацоні
Потрібно: 1 л молока жирністю 6%, 6 ч. ложок з великою гіркою сметани 25% жирності.
Молоко закип'ятити і остудити до 48-50 градусів. Потрібну температуру можна визначити, капнувши молоком на тильну сторону руки - повинно відчуватися терпиме печіння.
Посуд для виготовлення мацоні можна використовувати тільки скляний або глиняний.
У чисту скляну банку викласти сметану і залити молоком. Закутати в махровий рушник і залишити на 3 години. Важливо банку з мацоні не перемішувати, не струшувати, не пересувати. Через 3 години рушник зняти, а банку з мацоні поставити в холодильник на 10 годин. Через 10 годин мацоні готовий до вживання.
CNTB, 03.07.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 681 |
Загрузок нет |
Рейтинг: 4.0