Готуємо сашимі з тунця
Інгредієнти : свіже філе тунця – 200 гр ,зелений лук – 1 пучок, соєвий соус «Понзі» (цитрусовий) – 1 ст. ложка
Переконайтеся, що м'ясо риби відповідає всім нормам якості. Філе необхідно промити у воді. Можна навіть на кілька хвилин його замочити в мисці з водою. Після цього його необхідно осушити паперовими рушниками. Далі нарізаємо філе тунця на невеликі брусочки прямокутної форми. Зелений лук ретельно промиваємо, після чого викладаємо на обробну дошку і нарізаємо дрібними однаковими кільцями. На плоску тарілку гіркою викладаємо шматочки філе тунця, після чого поливаємо його цитрусовим соєвим соусом «Понзі» і посипаємо кільцями зеленого лука. Ось і сашимі готові. Все дуже швидко і просто. Важливо подати на стіл сашимі відразу після приготування страви. Не забудьте додати до нього палички для їжі або ж класичні столові прилади. Така страва є дуже специфічною і подобається далеко не всім. Але якщо інші страви японської кухні припадають вам до смаку, то можна бути впевненим, що і це сподобається вам. Для збагачення смаку подати сашимі можна також з тонко нарізаної соломкою редискою дайкон і листами сісо. Подібно суші страва чудово поєднується з гострим смаком соуса васабі. Сашимі в обов'язковому порядку вживається в дуже маленьких порціях. Свіжа риба у великих кількостях може негативно позначитися на здоров'ї і на стані травного тракту.