Готуємо в літню спеку
Спекотного літнього дня краще підтримувати організм свіжими овочами та фруктами, великою кількістю рідини. Готуйте приємні, легкі страви з мінімальною тепловою обробкою. В сезон щавлю та зелені потрібно зварити вітамінну першу страву - зелений борщ. Правило тут одне - має бути багато зелені! В літню спеку чудово наситить і охолодить окрошка на кефірі. Неодмінно приготуйте холодний борщ с буряком та сезонними овочами з додаванням зелені та сметани. Прекрасна страва для обіду або вечері – перець с рисом та овочами. Молода картопля чудово підходить як гарнір до м'яса або риби, а також швидко з'їдається зі свіжими овочами або салатом. Приготуйте овочеве рагу з використанням різноманітні спецій та трав. Чудовий рецепт для пікніка - риба на грилі з ароматними травами і лимоном, рулети з копченою сьомгою з сиром і зеленню. Смачний гарнір до риби або м'яса – овочі на грилі. Овочі та фрукти в різних поєднаннях - такі різноманітні літні салати самі просяться, щоб їх приготували. У сезон баклажанів пропонуємо гарну закуску - рулети з баклажанів із м'ясною начинкою і помідорами. Приготуйте смачну та легку літню закуску - кабачки в поєднанні з ароматною сливою. Дуже смачними виходять млинці з кабачків. Готуються легко, швидко. У спеку потрібно підбадьорити організм ковтком свіжості. На допомогу прийдуть літні напої зі свіжих сезонних ягід і фруктів, охолоджені за допомогою прохолодної газованої води або кубиків льоду. Легкий і корисний вітамінний напій відмінно тонізує і тамує спрагу. У спеку компот із вишні , черешні, смородини та інших ягід - прекрасна альтернатива різним синтетичним напоям. На десерт подайте полуницю, малину, смородину, вишню, черешню та іншу ягоду. За бажанням з додаванням збитих вершків.