Грибний суп на мигдальному молоці
Мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на декілька хвилин та знімаємо шкірку. Заливаємо горіхи 1 літром води кімнатної температури та залишаємо на 12 годин. Потім перебиваємо мигдаль разом з водою в блендері, проціджуємо через марлю та добре віджимаємо. Жмих залишаємо. Мигдальне молоко готове. Далі олію розігріваємо та обсмажуємо в ній борошно до легкого золотистого кольору. Додаємо бульйон, перемішуємо та переливаємо суміш у каструлю. Нагріваємо пару хвилин. Гриби нарізаємо слайсами, цибулю — напівкільцями. В пательні розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю. Додаємо гриби та обсмажуємо до готовності. Сухі гриби перебиваємо в блендері в крихту. Смажені гриби з цибулею перекладаємо в каструлю та тримаємо на маленькому вогні 15 хвилин. В кінці додаємо 250 мл мигдального молока. Суп нагріваємо, та не доводимо до кипіння. Для приготування мигдальної пасти жмих перебиваємо в блендері з часником та невеликою кількістю мигдального молока. В кінці додаємо базилік, паприку, порошок з сушених грибів. Пасту намазуємо на грінки. Подаємо смачний пісний суп, де замість м’ясного бульйона корисне мигдальне молоко, зроблено вручну.
Smachno.ua