«Імам втратив свідомість» - «Імам баялди»
Інгредієнти: баклажани 2 шт., баранина 200 г, яловичина 200 г, яйце 1 шт., жир свинячий 30 г, молоко 100 г, борошно 10 г, цибуля ріпчаста 1 шт., помідори 3 шт. ,болгарський перець 2 шт., зелень петрушки , перець чорний мелений, сіль. Баклажани печуть у жаровій шафі. Знімають шкірочку, нарізають довгими смужками, солять і дають постояти. Лук і помідори дрібно нарізають, підсмажують разом із меленим м'ясом у свинячому жирі і посипають перцем і рубаною петрушкою. Смужки баклажанів віджимають у долонях, змочують у збитих яйцях, панірують у борошні і підсмажують з усіх боків на свинячому жирі. Укладають у форму поперемінно шар баклажанів і м'яса. Яйця збивають, змішують з молоком і виливають у форму. Печуть у жаровій шафі 40 – 50 хвилин, поки на поверхні не з'явиться золотава скоринка. Подають у тій же формі зі свіжим салатом як гарнір. Можна посипати обсмаженим кунжутом. Смачного!