Імбир
Імбир став популярний у нас зовсім недавно, а між тим це дуже давня пряність. Родом імбир з країн Південної Азії. Культивується сьогодні імбир в основному в Індії, Китаї, на Цейлоні, в Індонезії, в Австралії, на Ямайці, у Нігерії. При виборі слід віддавати перевагу світлому і блискучому корені, при обламуванні він повинен хрустіти. Імбир насичений природними цукрами, вуглеводами, жирами, смолами, вітамінами, клітковиною, мінеральними речовинами. Імбирний корінь містить достатню кількість вітамінів групи В, А і С. В різні страви імбир додають в різний час: в тісто — під час замісу, або наприкінці, при приготуванні м’яса — за 20 хвилин до готовності, в компоти, муси, пудинги та інші солодкі страви — за 2-5 хвилин до готовності, в соуси — після закінчення теплової обробки. У Південно-Східній Азії імбир використовують частіше, ніж у нас сіль і перець. Імбиром там маринують всі види м'яса. Він входить до складу знаменитої приправи каррі, а чай з цього незвичайного кореня - один із національних індійських напоїв. У Китаї, Індокитаї, Бірмі і в Англії варять чоу-чоу - імбирне варення з додаванням апельсинів. Мелений імбир в Індії додають в борошно. Маринований імбир використовують як приправу до суші і ролів. Його антисептична дія робить процес поїдання сирої риби абсолютно безпечною. В Англії, Австралії та США імбир почесний інгредієнт імбирного пива, легких спиртних і не спиртних прохолодних напоїв. В Європі імбир використовують при приготуванні соусів. Запрошуємо Вас приготувати щось незвичне з цим неймовірним продуктом. Наприклад - імбирний напій.
http://expres.ua/health/2017/11/24/273165-chym-korysnyy-imbyr-komu-yogo-vzhyvaty-ne