Імбирний різдвяний пряник
Інгредієнти: борошно 2 ст., розпушувач – 2 ч. л., мелений імбир –2,5 ч. л., масло вершкове – 100 гр., цукор коричневий – 150 гр., яйце – 1 шт., патока світла – 3 ст. л. Включаємо духовку і встановлюємо температуру близько 200 градусів. Деко обов’язково змащуємо маслом. У борошно додаємо розпушувач і мелений імбир. Масло на 30 хвилин треба покласти в морозилку. Потім рубаємо його ножем і додаємо в тісто. Додаємо до борошна і спецій патоку, яйце і коричневий цукор. У вас повинно вийти гарне пісочне тісто, тобто воно повинно легко кришитися. Підготовлене пісочне тісто відправляємо в морозильну камеру на 40-50 хвилин. Розкачуємо тісто, посипаємо його цукром, вирізаємо з нього різні фігурки і випікаємо 10-12 хвилин. Залежить від товщини розкатаного шару. Дістаньте пряники, змастіть їх білосніжною глазур’ю і насолоджуйтеся чарівним смаком.