(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Іспанське свято оливок

Іспанці люблять добряче поїсти! Кухня багата та різноманітна. Страви насичують  і дарують насолоду. Іспанія має великі оливкові гаї і придатні для землеробства поля. Завдяки фінікійцям, які привезли на Піренейський півострів маслини  і виноград, невід’ємною частиною іспанської кухні стали вино й оливкове масло. Оливки в Іспанії зазвичай подають перед їжею, як легку закуску. Іспанія виробляє 44% світового обсягу оливок в рік. Невід'ємним іспанським інгредієнтом є оливкова олія. Вона широко використовується в кулінарії, медицині, косметології. Це єдине масло, яке на 100% засвоюється організмом. Воно містить комплекс вітамінів A, D, C, E і ненасичені жирні кислоти, що дозволяє знизити вміст холестерину в крові. Оливкова олія  стійка до нагрівання. Її можна використовувати кілька разів. В листопаді в Іспанії проводиться Свято оливок. Всі охочі можуть поласувати маринованими оливками та прийняти участь у веселому параді. Свято супроводжується музикою і танцями. Уваги заслуговують майстер-класи від провідних шеф-кухарів. Тут можна дізнатись секрети приготування страв з оливками і оливковою олією. Це одне з найбільш видовищних свят. Коли будете купувати оливкову олію, пошукайте на пляшці слова «Virgin olive oil». Згідно європейському зводу законів про їжу «Кодекс аліментаріус» -  це запорука якості .« Virgin» можна перевести як «незаймане». Тобто товар, не зворушений хімією. До речі! Маслини – це певний сорт оливок, який при консервуванні змінює свій колір із зеленого на чорний під впливом хімічних речовин.

 

Добавил: CNTB, 06.11.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: свято оливок
Просмотров: 708 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0