Їжа Богів – мед
Мед містить близько трьохсот різних речовин, основа ж його складається з простих цукрів – фруктози і глюкози. У складі меду практично тільки нектар рослин. Назву меду визначають види рослин, з яких збирається нектар. Наприклад: гречаний, коріандровий, соняшниковий, липовий, мед з білої акації та ін. На його назву може вплинути місцевість або угіддя, де бджоли займаються збором нектару: карпатський, башкирський, лісовий, луговий і ін. Мед має різне забарвлення. Він може бути світло-жовтим, коричневим, бурим – все залежить від рослин, з яких збирається нектар. Будь-який натуральний мед дуже корисний. Звичайно, мова йде тільки про якісний, зрілий мед. При правильному зберіганні в меді йдуть процеси дозрівання, смак стає краще, а аромат тонше. У меду три головні вороги – волога, світло і висока температура! Мед використовується в приготуванні різноманітних страв. Пряники, медовики, сирна маса, печиво, запечені яблука, морозиво – в рецепті всіх цих солодощів присутній бджолиний нектар. Для кожної страви більше підходить свій сорт бджолиного нектару. В салатах рекомендується використовувати акацієвий мед: він має нейтральний аромат і довше залишається рідким, що важливо для красивої подачі. Як маринад для м’яса і риби можна використовувати соняшниковий – він подарує приємний аромат і легку золотаву скориночку. Для виразного аромату у випічці використовують гречаний мед.
Цікавий факт: мед легко горить в духовці, перетворюючись на непривабливу темну масу. Тому стежте, щоб температура в духовці не перевищувала встановлену і частіше перевертайте страву.
https://www.segodnya.ua/lifestyle/food/med-polza-i-vred-dlya-zdorovya-1312918.html