Картопля на нашому столі
Слов’янська кухня багата стравами з картоплі. Картоплю називають другим хлібом. Її варять, смажать, фарширують, запікають І подають як самостійну страву або як гарнір до страв з риби та м'яса. Картоплю варять у воді, поливають маслом або сметаною, або соусом грибним, цибулевим, сметанним, або подають соуси окремо. Можна подавати з смаженою цибулею, грибами. Дуже популярне картопляне пюре. У гарячу протерту картоплю додають масло, вливають гаряче молоко і збивають до утворення пухкої маси. Виходить смак ніжний, з ароматом молока і вершкового масла. На Західній Україні із суміші звареної та сирої картоплі, сирих яєць, борошна готують «книдлі». З маси формують кульки, відварюють у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин. Виймають і поливають поливкою з сала шпик, ріпчастої цибулі. Картопля, напевно, головний продукт на нашому столі. Кількість страв з використанням картоплі незліченно. Шукайте невипробувані рецепти. Готуйте!
http://foodstory.stirileprotv.ro/cum-sa-guides/3-retete-fierbinti-cu-cartofi-pentru-cinele-de-toamna