Картопляна запіканка з бринзою
Приготування запіканки займає мало часу. Вона чудово підійде як для робочих буднів, так і при більших застіллях. Картопляна запіканка виходить соковитою, з приємною кислинкою сметани та солонуватістю бринзи.
Потрібно:
Для сирно-сметанної маси: 1 яйце; 250 гр сметани 20-25%, 250 гр сиру бринза (покришити), сіль та чорний мелений перець до смаку, 1/2 пучка зеленої цибулі, дрібно порізати. За бажанням в начинку додати відварене м’ясо.
Картоплю довести до кипіння і відцідити. Духовку розігріти до 180ᵒС. Форму для запікання змастити тонким шаром вершкового масла. У глибокій мисці змішати сметану, бринзу, яйце, сіль та перець до смаку. Збити до однорідності. Додати до маси зелену цибулю і перемішати все разом. На дно жаротривкого посуду викласти 1/3 картоплі. Розподілити зверху 1/3 сметанно-сирної маси і викласти другий шар картоплі. Зверху рівномірно розподілити 1/3 сметанно-сирної маси. Викласти зверху решту картоплі і решту маси на неї. Посипати панірувальними сухарями і викласти зверху шматочки вершкового масла. Поставити підготовлену запіканку до духовки і пекти 30-40 хвилин. Поверхня запіканки повинна підрум'янитись, а картопля пропектись. Смачного!
https://tsn.ua/blogi/themes/cooking/kartoplyana-zapikanka-z-brinzoyu-1193862.html