Класичний плов з м’ясом
Потрібно: свинина або баранина – 1-
кип'ячена вода - 8 чашок.
Приготування: помити, почистити і нарізати моркву соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, м’ясо на невеликі шматочки. Поставити казанок на вогонь і залити масло. Дочекатися поки масло закипить. Додати м'ясо в казанок. Обсмажувати до появи скоринки. Додати цибулю, дрібку кмину та приправи, сіль, чорний мелений перець. Викласти моркву в чавунець. Перемішати і готувати до розм'якшення моркви. Залити 8 чашок кип'яченої води. Рис повинен покриватися водою на 2 пальці. Коли вода добре нагріється додайте головку часнику. Варити на середньому вогні близько 1 години. Вийміть часник, додайте промитий рис в чавунець. Покладіть часникову голівку назад. Коли рис почне поглинати воду знову приберіть часник. Далі накрити плов кришкою і готувати до готовності рису. Для уникнення пригорання перевіряйте щоб не вбралася вся рідина. Зробіть купол з рису. Покладіть головку часнику поверх. Вимкніть вогонь і дайте плову постояти під кришкою протягом 30 хвилин. Змішати рис і подавати до столу. До речі, гармонійно підібрані прянощі дозволять швидко створити справжній кулінарний шедевр. Склад: цибуля сушена, петрушка сушена, кріп сушений, перець чорний та червоний мелений, коріандр мелений, часник гранульований, лавровий лист мелений, майоран, базилік, куркума, гірчичне насіння, барбарис, кунжут, кумін. Смачного!
https://eda.ru/recepty/osnovnye-blyuda/plov-iz-utki-51284