Класичний рецепт фалафель
Нам знадобиться для фалафель: 1 стакан нуту, лаваш або піта, рослинна олія, 1 цибулина, 1-2 зубчики часнику, ½ ч.л. гострого перецю, 1 ч.л. ложка зіри (куміна), 1 ч. л. куркуми, 1 щіпка кардамону, 1 пучок кінзи, сіль. Як готувати фалафель: замочити нут на ніч в воді. Вранці злити воду, пропустити його два рази через м’ясорубку. Потім додати дрібно рубаний лук, зелень, гострий перець, часник, куркуму, сіль і спеції. Можна також додати сухарну крихту, розтерту в ступці. Все це добре вимісити. Скатати долонями масу в невеликі кульки розміром трохи більше волоського горіха. Злегка приплюснути їх і смажити у фритюрі при температурі 200 градусів до рум’яної скоринки. Після приготування фалафель буде смачно покласти в піту або лаваш, додати туди хумус, помідори і кільця цибулі. Ваша фантазія дозволить додати до виробу свій неповторний смак і аромат, змінивши класичний склад.