Корисна і смачна вода з фруктів
Немає нічого краще простої води. Але пити її так нудно, хочеться чогось смачненького … За допомогою фруктів можна зробити смачну і корисну воду. Фрукти повинні бути стиглими, щоб максимально розкрився їх смак і аромат. Добре класти в воду ягоди, цитрусові, ананас або кавун. Не в сезон, природно, краще брати заморожені ягоди, так як свіжі, зазвичай не наділені тим насиченим смаком, який нам потрібен. Беремо банки або глечики з кришками, мадлер (товкучка), будь-яку воду, яку ви п’єте завжди. Це може бути навіть вода з-під крана, якщо її смак і якість вас влаштовує. Зазвичай в таких рецептах використовують м’яту, але цікаві поєднання смаків дає також базилік, розмарин, шавлія, чебрець або лаванда. А тепер кілька рецептів. Кількість інгредієнтів вказана на 2 літри води, але ви можете змінювати співвідношення елементів за своїм смаком.
Вода з цитрусових Нарізаємо половинками 1 апельсин, 1 лайм, 1 лимон. Кладемо в банку, трохи розминаємо мадлером, щоб фрукти дали сік, але не перетворилися на кашу. Заповнюємо банку льодом, доливаємо водою до краю. Акуратно перемішуємо. Закриваємо кришкою, ставимо в прохолодне місце. Можна пити відразу, але аромат стане більш насиченим через 1-2 години, а ще більше повний смак напій набуде через добу.
Вода з лаймом і малиною Два лайма розріжте на четвертинки, відіжміть руками сік в банку, потім четвертинки киньте в банку. Додайте жменю малини, лід, воду. Перемішуємо, закриваємо кришкою, ставимо в холодильник.
Вода з м’ятою та ананасом Гілочку м’яти або листочки м’яти трохи перетираємо мадлером, щоб відчути аромат. Додаємо шматочки ананаса, розминаємо. Лід, воду, перемішуємо, закриваємо кришкою, ставимо в холодильник. Така вода може зберігатися у холодильнику близько 3х діб. До речі, це тільки основні рецепти, ви можете експериментувати нескінченно, використовуючи інші фрукти і трави, по-різному їх змішуючи. Це величезний простір для творчості.