(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Корисний і смачний мацоні

Традиційний вірменський мацун або грузинський мацоні - це кисломолочний продукт, який широко вживається в країнах кавказького регіону, а так само в Азії і на Близькому Сході. Напій мацоні готують із коров'ячого, козячого або овечого молока. Мацоні вживають в їжу не тільки в якості корисного кисло-молочного напою. Продукт додають в літні легкі холодні супи без м’яса та круп і обов'язково в тісто для хачапурі. Нерідко використовують замість сметани. А ще смажать до рум’яної скоринки курча, окремо тушкують багато різних овочів, коли овочі охолонуть, заливають мацоні і кришать  багато зелені. У мацоні замочують м’ясо і потім, додавши цибулю і прянощі, тушкують: баранину, ягнятину, телятину, яловичину, свинину. У натуральному йогурті добре замочувати шашлик. М’ясо полите мацоні виходить дуже ніжним, соковитим, трохи кислуватим — казково смачним! Мацоні дуже корисний і гарний жарким літом, коли вас мучить спрага. Часто в ці підбадьорливі напої додають пряні трави: базилік, кріп, тархун. Мацоні і всі інші корисні південні йогурти — дуже смачна і проста в приготуванні кисломолочна їжа. Приємного Вам апетиту!

 


 

Добавил: CNTB, 03.07.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 666 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8