Кулінарний шедевр - чихіртма
Чихіртма - це грузинський суп, який може підняти настрій в любу пору року. Особливо дощової осені. Найчастіше для супу готують бульйон з домашньої птиці. Інколи з баранини. Особливість – цілковита відсутність у ньому гущі з овочів чи круп. Густота досягається лише за рахунок курячих яєць та борошна. Щоб яйця не згорнулися, до них додають кислоту: сік лимона, граната, інколи оцет. У мисці збивають яєчні жовтки з кислотою і вливають тонкою цівкою в бульйон, постійно помішуючи, щоб жовтки не згорнулися. Іноді чихіртму загущують борошном. Картоплю, моркву, рис не додають. За рахунок концентрованого бульйону страва виходить калорійна та ситна. Використовуються свіжі курячі яйця. У традиційну чихіртму додають зелень кінзи. Підійде також суміш кінзи, петрушки, кропу, коріандру. Зі спецій - чорний перець, базилік, коріандр, шафран. Свіжі спеції додають у суп наприкінці приготування. Сушені потрібно закладати приблизно за 15-20 хвилин до готовності. Готувати чихіртму краще невеликими порціями, щоб з’їсти її гарячою. При розігріванні смак супу стає менш вираженим. А при закипанні яєчний білок згорнеться. Якщо розігріваєте страву, не доводьте її до кипіння. Готову страву розлийте по тарілках і додайте до столу запашний лаваш. Смачного!
https://www.wday.ru/cooking/recipe/chihirtma-iz-kuritsyi-po-gruzinski-i-po-azerbaydjanski/