(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Квас – джерело життєвої енергії

Квас – прохолодний напій, надзвичайно популярний у українців, білорусів, росіян.  За свідченнями давньоруських письмових пам'яток квас у Східній Європі пили всі – від царя до останнього злидаря. Самобутнім народним талантом створено безліч різновидів чудового напою: солодкий, кислий, з ізюмом, хріном, запашний, білий, окрошковий та ін. Добре приготовлений квас – смачний, запашний напій, який чудово втамовує спрагу, бадьорить, освіжає. Найбільш поширений настійний спосіб виготовлення квасу: квасне сусло одержують з хлібців, спеціально випечених із суміші дробленого житнього та ячного солодів і житнього борошна. Найпрогресивнішим вважається спосіб вироблення квасу з концентрату квасного сусла із свіжопророслого житнього солоду. Найпоширенішими є кваси хлібні, основою яких служать житній, ячний і пшеничний сухий дроблений солод, тобто пророщене за певних умов, висушене й розмелене зерно; житнє, пшеничне і гречане борошно, хліб, сухарі. Не менш смачними, ароматними, освіжаючими є кваси з яблук, журавлини, брусниць, вишні, смородини, горобини, малини, абрикосів, моркви, сушених фруктів та ін. Ці прохолодні напої одержують з подрібнених плодів, ягід, овочів або натуральних соків, розбавлених водою і в разі потреби – підсолоджених цукром, медом, патокою тощо. Квасне сусло зброджують у пляшках – найкраще з-під шампанського, не доливаючи їх  на 6 см, на холоді.

 

  https://www.gastronom.ru/recipe/21857/domashnij-kvas

Добавил: CNTB, 21.06.2018, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Квас – джерело життєвої енергії
Просмотров: 635 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8