Міжнародний день чаю
15 грудня у світі відзначають Міжнародний день чаю. Провідними країнами-виробниками чаю є Шрі Ланка, Китай, Індія, Бангладеш, Індонезія, Непал, Кенія, Уганда, Малазія, Танзанія. Кожна країна має свої традиції чаювання. В Україні чай дуже популярний. Українці люблять додавати до чаю цукерки, пироги, тістечка. Чаювання це певний ритуал, один з засобів досягнення внутрішньої гармонії, доброзичливого спілкування та заряд позитивних емоцій. Чайні традиції є частиною культури різних народів. Японці віддають перевагу зеленому чаю. У французів у холодну пору року популярний чайний коктейль: чорний чай, коньяк, сік апельсину, лимонна цедра, мускатний горіх, цукор. Англійці п’ють чай кілька разів на день. Дуже популярний чай з маслом бергамоту і цитрусовим смаком, чай з молоком. Американці до холодного чаю додають сироп та фрукти. Міцний червоний чай з льодом та анісом рятує від спеки у Таїланді. У Середній Азії п’ють дуже багато чаю, переважно чорний з молоком. Їндійці додають до чаю спеції і трави, тибетці – масло, молоко, сіль. Марокканці – м’яту, лайм або лимон. У Китаї справжній культ чаю. П’ють його тільки гарячим. В Єгипті п’ють дуже міцний чай і до нього додають склянку кип’яченої води. Монголи варять чай в казані з додаванням сала, борошна, молока та солі. В Кувейті п’ють чай з шафраном і кардамоном. Чашка ароматного чаю в потрібний момент робить чудеса! Його п’ють мільони людей по всій планеті як ласощі і ліки, за дружньою бесідою і за робочим столом.
https://www.tes.com/lessons/G0tpvotsxwPwgQ/glowne-obszary-upraw-na-swiecie