Млинчики на молоці (по-французьки).
Млинчики на молоці (по-французьки). Фірмовий рецепт головного бібліографа бібліотеки
- 0,5 стакана борошна,
- 2 яйця,
- 1стакан теплого молока,
- 2 ч. ложки цукру,
- 3 ст. ложки вершкового масла,
- щіпка солі
- З'єднай яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішай вінчиком або міксером до однорідної маси. Потім потроху додавай молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок.
- Наприкінці додай розтоплене вершкове масло.
- Тісто для млинців на молоці по густоті має вийти, як рідка сметана, але не дуже рідким і без грудочок.
- Добре розігрій сковороду і трохи змасти її олією. Ополоником налий у центр сковороди тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіли тісто по всій її площині.
- Смаж млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум'яняться. Млинчики на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не порвати.
- Перший млинець завжди вийде грудкою - це закон, тож навіть не переймайся з цього приводу. Готові млинці викладай на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом.
Подавай млинчики на молоці зі сметаною або ж з начинкою, варенням чи медом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, ягодами. Насолоджуйся!
CNTB, 21.02.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 769 |
Загрузок нет |
Рейтинг: 4.3