Морозиво з ягід та кефіру
Потрібно: 300 мл кефіру будь-якої жирності; 1–2 банани; будь-які ягоди без кісточок — журавлина, вишня, чорниця, малина тощо; 2–3 столових ложки рідкого меду або замінити сиропом, варенням, джемом; 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю. Банан очищуємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в блендер. Додаємо кефір, цукор або мед. Збиваємо до утворення однорідної маси. Заливаємо кефірну основу в формочку, ставимо в морозилку на 1,5 години. За допомогою блендера готуємо ягідний соус. В однорідну суміш додаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю. Варимо соус 15 хвилин на маленькому вогні. Застигле морозиво повторно збиваємо. Маса має бути густою та однорідною. Знову ставимо остуджувати в морозилку на 4–5 годин. Подаємо кефірне морозиво в порційних креманках, поливши соусом і прикрасивши листочком м’яти.