Напої молочні змішані
Напої молочні змішані виготовляють на основі молока, поєднаного з фруктовими пюре, сиропами, з овочами, медом, яйцями та іншими продуктами. Більшість напоїв споживають в охолодженому вигляді. Деякі суміші прийнято пити гарячими. Молочні напої вживають дорослі і діти Для приготування напоїв краще використовувати знежирене молоко. Подають одразу після приготування, у високих склянках або келихах. Рецептів безліч. Це може бути молоко із цукром з додаванням лимонної цедри, молоко з медом, з малиною чи ожиною, з полуницею, з вишнею, з чорною смородиною. Ягоди промивають, додають цукор, ретельно розтирають, зверху наливають холодне кип'ячене молоко. Для отримання молока з ароматом цитрусових плодів попередньо готують екстракт із цедри. Для цього цедру із двох плодів подрібнюють, заливають кип'яченою холодною водою, дають настоятися 6—8 год. Отриманий екстракт додають у молоко за смаком. Якщо додати в холодне пастеризоване молоко фруктовий сік (грушевий, сливовий, абрикосовий та ін.) чи фруктовий сироп за смаком – вийде дуже незвичний молочно-фруктовий напій. В холодну пору року готують молоко з жовтком. Яєчний жовток ретельно розтирають із цукром і повільно вливають у гаряче молоко, додають несолоне вершкове масло, розмішують і п'ють. Смакота!
https://www.5-nt.ru/kulinariya/molochnye-napitki