"Наполеон"- дев'ять кроків до насолоди
Для коржів:
4 склянки борошна
1 яйце
3/4 склянки холодної води (
1 ст. л. 9% оцту
сіль
Для заварного крему:
4 яйця
4 склянки молока
1-1,5 склянки цукру
1 пакетик ванільного цукру
200
½ склянки борошна
Крок 1. Оцет змішати з водою. В чашку додати яйце, посолити, розмішати, але не збивати. З'єднати з водою, перемішати до однорідності.
Крок 2. Холодний маргарин натерти на тертці. Борошно просіяти і змішати з маргарином так, щоб вийшло "жирне борошно". Порубати ножем протягом 10-15 хвилин.
Крок 3. Сформувати гірку, зробити в ній заглиблення, влити суміш: яйця, оцет, вода. Замісити тісто.
Крок 4. Тісто розділити на 10 рівних частин; скачати з них кульки. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину.
Крок 5. Зварити крем: 4 склянки молока довести до кипіння. Дати охолонути. У яйця додати цукор, ванільний цукор, перемішати і поставити на маленькій вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння. Дати охолонути та додати масло.
Крок 6. Нагріти духовку до 220 ° С. Поки вона нагрівається, розкачати тонкий корж, рівний блюду, на якому буде лежати торт. Тісто перекласти на деко. Зверху прикласти блюдо і обрізати по ньому нерівні краї. Обрізки залишити поруч, а сам корж наколоти в декількох місцях виделкою.
Крок 7. Випікати 5-7 хвилин до світло-золотистого кольору і остудити. Так само приготувати ще 9 коржів.
Крок 8. Подрібнити обрізки від коржів для посипання. На блюдо покласти остиглий корж і зверху розподілити по ньому 3-4 ложки заварного крему. І так далі. Вінчати конструкцію повинен крем.
Крок 9. Поставити торт в холодильник на 2-3 години. Перед подачею посипати крихтами.
Смачного!