Неймовірна скумбрія запечена з овочами
Потрібно: скумбрія - 2 шт., цибуля ріпчаста - 2 шт., морква - 2 корінці, болгарський перець - 2 шт. (взимку можна використати заморожений), помідори свіжі або у власному соці – 3 шт., сіль, чорний мелений перець, лимон - 1 шт., зелень, часник (за смаком) , олія
Необхідно видалити зябра, нутрощі. Промити рибу. Цибульку шаткуємо, помідори та болгарський перець нарізуємо соломкою, моркву тремо на буряковій тертці. Овочі тушимо на олії приблизно 10 хвилин. За 3 хвилини до зняття з плити додаємо сіль, мелений перець, видавлений через прес часник. Кожну тушку риби викладаємо на фольгу. За бажанням на спинці робимо надрізи для тоненько нарізаного лимону. Вставляємо в надрізи часточку лимона і півкільця цибулі. Акуратно овочами наповнюємо скумбрію. Для аромату та соковитості змащуємо вершковим маслом верх і боки тушки і внутрішню її частину. Загортаємо фольгу з рибою у вигляді цукерки. Відправляємо в розігріту до 180 ° C духову піч. Скумбрія печеться до готовності приблизно 30 хвилин. Для любителів золотистої скоринки можна в кінці випічки розкрити фольгу на 10-15 хвилин. Треба пам’ятати, що фольга має матову і блискучу сторону. Матова сторона пропускає тепло, а блискуча його відображає. Тому рибу викладаємо на блискучу сторону.
Після закінчення часу приготування, дістати деко з духовки і відразу ж подавати рибку. Можна прямо у фользі. Звичайно ж попередньо акуратно підігнувши фольгу, зробити з неї щось на зразок імпровізованої тарілки. Таким чином збережеться зовнішній вигляд і цілісність скумбрії.
Подавати можна з відвареною, запеченою картоплею, з запеченими в духовці або на грилі овочами.
https://lady.tochka.net/ua/59467-skumbriya-v-dukhovke-retsept-bez-folgi/