Незвична ягода – кавун
Кавун – родич огірка та гарбуза, один з найбільш смачних плодів у літній сезон. Він народився в Африці, але дуже популярний в Україні. На 92 % складається з води. Окрім звичних українцям смугастих плодів із червоною м’якоттю, селекціонери вивели кавуни із помаранчевою та жовтою м’якоттю, кавуни без насіння, карликові кавуни. Японці виростили кавуни із чорною шкіркою, у формі серця, пірамід і навіть обличчя людини. Існує безліч варіантів використання кавуна в кулінарії. З нього виходять смачні десерти, киселі, цукати, варення. Їх солять і консервують. Якщо ви купили невдалий кавун, несолодкий чи недозрілий, зробіть з нього смузі. Ви врятуєте ситуацію та отримаєте прекрасний освіжаючий напій. М’якоть кавуна та дині поріжте, покладіть в чашу блендера. Додайте мед за смаком (не більше ніж 1 ст. ложку). Якщо кавун та диня солодкі самі по собі, мед можна не додавати. Збийте блендером до утворення піни. Розлийте у склянки. Ви ще не купили соковитого кавуна? Сходіть на найближчий ринок і зробіть це.
http://landlord.ua/tsini-na-kavuni-za-tizhden-zletili-udvichi/