Оригінальні пельмені
Потрібно: пшеничне борошно – 600 г, кефір – 200 мл, яйце – 1 шт., сода – 1 ч. л., свинячий фарш – 500 г, цибуля – 1 шт., часник – 4-5 зуб., кріп, сіль, чорний перець мелений, лавровий лист за смаком. Збийте яйце з щіпкою солі. Додайте теплий кефір і соду. Ретельно перемішайте. Відставте масу в сторону на 15 хвилин. Помийте кріп і видаліть грубі стебла, дрібно порубайте. Додайте кріп в яєчно-кефірну масу. Змішайте все. Потроху додайте борошно. Замісіть тісто на пельмені. Закутайте його в рушник і відставте на 20 хвилин. Додайте в фарш спеції, подрібнену цибулю і часник. Залийте кілька лаврових листочків 50 мл окропу. Остудіть рідину і додайте у фарш. Це додасть йому приємного аромату. Розкачайте тісто на чистій робочій поверхні. Виріжте однакові кружечки (приблизно по 4 см в діаметрі). Сформуйте кульки з фаршу. Помістіть по кульці в кожен кружечок з тіста і зліпіть пельмені. Закип’ятіть воду, посоліть її і додайте лавровий лист. Варіть пельмені до 10 хвилин .