Осінній сливовий пиріг від Євгена Клопотенко
Потрібно для тіста: 600 г борошна, 200 мл молока, 20 г пресованих дріжджів, 150 г цукру, ½ ч. л. солі, 120 г вершкового масла, 2 яйця, 10 г ванільного цукру.
Для начинки: 1 кг слив
Для штройзелю: 200 г цукру, 200 г борошна,1 ч. л. меленої кориці, 120 г вершкового масла
Для прикраси : 300 мл вершків 33%, 3 ст. л. цукрової пудри
Починайте приготування з дріжджового тіста. Для цього необхідно з’єднати 200 г теплого молока з 20 г дріжджів. Останні повинні розчинитися повністю. А після залиште на 20 хвилин. У глибоку миску додайте 500 г борошна, 150 г цукру, ½ ч. л. солі, 10 г ванільного цукру, 2 яйця та 120 г м’якого вершкового масла. А після влийте суміш молока з дріжджами. Замісіть тісто. Сформуйте кулю та залиште в теплому місці підніматися. Візьміть 1 кг слив, наріжте, видаливши кісточки. І переходьте до приготування штройзелю: до 200 г борошна додайте 200 г цукру, а також 1 ч. л. меленої кориці та 120 г м’якого вершкового масла. Перетріть руками. У вас повинна вийти масляна крихта. Деко, застеляєте пергаментним папером, розкочуйте тісто та викладайте його в деко. Зверху на тісто – сливи, а на сливи – штройзель. Залиште пиріг на 30 хвилин у теплому місці, а потім ставте в духовку випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі можна прикрасити збитими 33% вершками з 3 ст. л. цукру.