Осіння насолода – гарбуз Хоккайдо
Гарбуз Хоккайдо відноситься до мускатних сортів. Назва гарбуза походить від провінції Хоккайдо в Японії, звідки вона родом. Форма грушоподібна, кругла або овальна. Колір гарбуза може бути від жовто-помаранчевого до червоного. Шкірка гарбуза щільна, тонка. Ароматна м'якоть помаранчевого кольору, практично без прожилок.
За смаком гарбуз ніжно-солодкий, нагадує смак каштана. Усередині знаходяться білі насіння. Вага одного гарбуза 0,8-2,5 кг. Попитом користується гарбуз Хоккайдо завдяки своєму незвичайному горіховому аромату і широкому застосуванню в кулінарії. Продукт має відмінні смакові якості і багатий корисними елементами. Його використовують в різних стравах, вживаючи м’якоть, насіння і навіть шкірку.
У Хоккайдо короткий період дозрівання — через 90 або 100 днів плоди можна сміливо збирати. Сорт гарбуза Хоккайдо звуть зимовим, після збору врожаю плоди можуть пролежати в підвалі весь холодний сезон і не втратити своїх смакових якостей. З її м’якоті роблять каші, салати, супи; плоди можна їсти в сирому вигляді, вживати під час дієти; насіння можна їсти в сушеному вигляді або трохи підсмаженими; шкірка при термічній обробці стає м’якою.
Гарбуз Хоккайдо радять їсти при захворюваннях серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, нирок. Овоч допомагає підвищити імунітет, він добре бореться з вірусами, зміцнює кістки і зубну емаль, уповільнює процеси старіння в організмі. Його вживають при інтоксикації. Плоди виводять зайву воду з організму. Вживають при ожирінні, тому сорт часто можна зустріти в різних дієтичних меню. Є ще одна корисна властивість — овоч добре відновлює чоловічу силу. У нього практично немає протипоказань. Гарбуз можна їсти при гострих запальних захворюваннях шлунка, підвищеній кислотності.