Інгредієнти : батон 1 шт., сьомга 200 г, твердий сир 100 г, огірок 2 шт., 1 банка оливок.
Батон потрібно порізати на тонкі пласти товщиною 0,5 см. Потримати у духовці 2-3 хвилини. Потім порізати пласти на рівні квадрати. На кожен шматочок хліба покласти скибочку сиру, сьомги, тоненьку пластинку огірка і оливку. Скріпіть шпажкою. Можна зробити канапе з рибою або з морепродуктами: креветками, мідіями, кальмарами, шпротами або шпротним паштетом, оселедцем. Свіжий огірок можна замінити шматочком солоного або цілим корнішоном, твердий сир – сирним або плавленим сиром. Експериментуйте зі смаками, поєднуйте непоєднуване, творіть!