Правильний домашній майонез
Інгредієнти:
- 2 великих яєчних жовтки
- 1 ч. ложка гірчичного порошку
- 1 ч. ложка солі
- чорний мелений перець - за смаком
- 275 мл рослинного масла
- 1 ч. ложка білого винного оцту
Збити жовтки, додати сіль, трохи чорного меленого перцю і гірчичний порошок - саме завдяки йому суміш краще перетворюється на емульсію і набуває гладку текстуру. Все добре збити міксером. Продовжуючи збивати суміш, додати 1 краплю олії, потім ще одну. Врахуйте, що якщо додавати масло занадто швидко, то майонез може згорнутися. Продовжуючи збивати додайте в суміш приблизно половину масла, влийте винний оцет, а потім продовжуйте вливати масло і збивати майонез. Коли майонез стане густим і блискучим, спробуйте його на смак, при необхідності досоліть і ще поперчіть, а також додайте винного оцту - все по своєму смаку. Якщо ви віддаєте перевагу майонезу більш легкої консистенції, додайте в нього 2 ст. ложки дуже гарячої води і збийте міксером.
Готовий майонез перекладіть в скляну банку і тримайте в холодильнику. Термін його придатності - 1 тиждень. Смачного!