(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Різдвяний блакитний короп - карпфен блау

Потрібно: 1 короп 1-1,5 кг, 2 л води, 250 мл білого винного оцту, 250 мл білого сухого вина,  чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, лавровий лист, 1 ст. л. солі.

Соус : 3 ст. л. тертого хрону,  200 мл вершків 30% ,1 ч. л. солі , 2 ст. л. лимонного соку.

Гарнір: 5 картоплин почистити й відварити. Додати дрібно порізану петрушку та       вершкове масло.

У коропа видалити зябра. Посолити. Залишити на 30 хвилин у прохолодному місці.  Після вказаного часу соління у велику жаротривку форму влити воду, оцет, вино й додати спеції та сіль. Довести до кипіння. Духовку розігріти  до максимальної можливої температури. Рибу обережно занурити у посуд з водою та прянощами й варити на мінімальному вогні 10 хвилин  до напівготовності риби доки відтінок її поверхні стане дещо блакитно-сірим.  Дно жаротривкого посуду скропити рослинною олією й обережно перекласти у нього рибу з води. Скропити зверху рослинною олією. Поставити до розігрітої духовки й пекти ще 10 хвилин, доки риба підрум'яниться й повністю пропечеться. Поки риба печеться змішайте всі інгредієнти для соусу. Спечену рибу потрібно дістати  з духовки й перекласти на се тарілку. Подавати коропа з соусом з хроном й з відвареною картоплею, заправленою вершковим маслом та зеленню петрушки. Смачного!

https://www.lecker.de/karpfen-blau-auf-julienne-gemuese-18954.html

 

Добавил: CNTB, 24.12.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 591 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.5