Різдвяний блакитний короп - карпфен блау
Потрібно: 1 короп 1-1,5 кг, 2 л води, 250 мл білого винного оцту, 250 мл білого сухого вина, чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, лавровий лист, 1 ст. л. солі.
Соус : 3 ст. л. тертого хрону, 200 мл вершків 30% ,1 ч. л. солі , 2 ст. л. лимонного соку.
Гарнір: 5 картоплин почистити й відварити. Додати дрібно порізану петрушку та вершкове масло.
У коропа видалити зябра. Посолити. Залишити на 30 хвилин у прохолодному місці. Після вказаного часу соління у велику жаротривку форму влити воду, оцет, вино й додати спеції та сіль. Довести до кипіння. Духовку розігріти до максимальної можливої температури. Рибу обережно занурити у посуд з водою та прянощами й варити на мінімальному вогні 10 хвилин до напівготовності риби доки відтінок її поверхні стане дещо блакитно-сірим. Дно жаротривкого посуду скропити рослинною олією й обережно перекласти у нього рибу з води. Скропити зверху рослинною олією. Поставити до розігрітої духовки й пекти ще 10 хвилин, доки риба підрум'яниться й повністю пропечеться. Поки риба печеться змішайте всі інгредієнти для соусу. Спечену рибу потрібно дістати з духовки й перекласти на се тарілку. Подавати коропа з соусом з хроном й з відвареною картоплею, заправленою вершковим маслом та зеленню петрушки. Смачного!
https://www.lecker.de/karpfen-blau-auf-julienne-gemuese-18954.html