Різдвяний піст 2016-2017
Різдвяний піст - зимовий піст, він є для українців освяченням останньої частини року таємничим оновленням духовного єднання з Богом і приготуванням до святкування Різдва Христового. Звичайно ж, постити чи ні – справа кожного і на це знайдуться найпоширеніші причини. Виключно суворо Різдвяний піст дотримуються ченці і старообрядці, а миряни тримають піст, порадившись зі своїм духівником і враховуючи своє здоров'я. Головною метою посту є духовне очищення людини, щоб можна було з чистим серцем зустріти свято Різдва. Календар харчування.
Період з 28 листопада по 19 грудня.
Понеділок – можна вживати варену рослинну їжу, яка готувалася без масла: вареники, кисіль, рис, гречку тощо.
Вівторок – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
Середа – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: сирі овочі, фрукти, сухофрукти, мед, горіхи, хліб.
Четвер – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, вуха, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
П’ятниця – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: фрукти, сухофрукти, сирі овочі, мед, горіхи, хліб.
Субота – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, вуха, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
Неділя – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, вуха, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
Період з 20 грудня по 1 січня.
Понеділок – можна вживати варену рослинну їжу, яка готувалася без масла: кисіль, вареники, рис тощо.
Вівторок – в щоденний раціон можна додати рослинну їжу, яка готувалася на пісному маслі: томатний суп, картопля з грибами, баклажанна ікра, яблучний пиріг, фалафель.
Середа – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: фрукти, сухофрукти сирі овочі, мед, горіхи, хліб.
Четвер – в щоденний раціон можна додати рослинну їжу, яка готувалася на пісному маслі: томатний суп, картопля з грибами, баклажанна ікра, яблучний пиріг, фалафель.
П’ятниця – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: фрукти, сухофрукти, сирі овочі, мед, горіхи, хліб.
Субота – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, вуха, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
Неділя – можна вживати рослинну їжу з додаванням олії, а також рибу і вино: минтай, риба під маринадом, вуха, а також яблучне, виноградне та рябинове вино.
Період з 2 по 6 січня.
Понеділок – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння (фрукти, сухофрукти, сирі овочі, мед, горіхи, хліб.
Вівторок – можна вживати варену рослинну їжу, яка готувалася без масла: кисіль, вареники, гречку тощо.
Середа – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: фрукти, сирі овочі, мед, горіхи, хліб.
Четвер – можна вживати варену рослинну їжу, яка готувалася без масла на воді: кисіль, вареники, рис тощо.
П’ятниця – цілий день можна використовувати лише сухоїдіння: фрукти, сирі овочі, мед, горіхи, хліб, сухофрукти.
Субота – в щоденний раціон можна додати рослинну їжу, яка готувалася на пісному маслі: томатний суп, картопля з грибами, баклажанна ікра, яблучний пиріг, фалафель.
Неділя – в щоденний раціон можна додати рослинну їжу, яка готувалася на дуже суворий пісний день в Святвечір - переддень Різдва. До першої зірки прийнято відмовлятися від їжі, а ввечері розговляються сочивом (коливом, кутею) - кашею з ошпареної крупи (зазвичай пшеничною) з різними добавками.
CNTB, 05.12.2016, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 685 |
Загрузок нет |
Рейтинг: 3.7