(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Родзинка Андалузії - суп гаспачо

Гаспачо - холодний суп, головним інгредієнтом якого є свіжі овочі,  перетерті в пюре з додаванням різних прянощів. Кухарі рекомендують вживати гаспачо лише на наступний день, після приготування. Батьківщиною гаспачо вважається Андалузія. Суп типове блюдо так званої середземноморської дієти. Історично склалося, що на півдні Іспанії часто прості люди готували страву, в основі якого була вода з оцтом, оливкова олія, часник і черствий хліб. Свіжі стиглі помідори, огірки, солодкий перець, цибуля, часник, петрушка, спеції, оливкова олія – це основа класичного гаспачо, що зумовила світову до нього любов. Для того щоб приготувати суп, потрібно нарізати очищені від шкірки помідори і огірки. Їх складають у великий посуд, додають нарізаний кубиками м'якуш білого хліба, часник і подрібнений солодкий і гострий перець. Суміш підсолюють, розмішують і за бажанням присмачують товченим чебрецем. У миску всипається подрібнений лід, після чого посуд поміщається в тепло для танення льоду. В кінці приготування в гаспачо додається соус табаско, сік лимона або невелика кількість оцту. Всі інгредієнти ретельно подрібнюються, додається олія оливкова і суп подається в дуже холодному вигляді у супроводі хрустких сухариків. Такий вітамінний мікс виходить надзвичайно смачним, відмінно втамовує голод і спрагу і надає сил. В Європі гаспачо вже давно завоював лідируючі позиції серед безлічі варіантів смачного, швидкого і поживного перекусу у розпал робочого дня. Гаспачо має безліч різних рецептів на будь-який смак, відмінно поєднується з іншими стравами, тому цей холодний суп – фаворит мільйонів людей незалежно від національних чи соціальних особливостей.
 

Головною користю гаспачо є профілактика захворювань серцево-судинної системи і підтримка активного довголіття. Огірки, за рахунок вмісту грубих волокон, нормалізують роботу кишечника. Солодкий перець відрізняється високим наявністю вітаміну С, а завдяки томатам, прискорюється процес обміну речовин в організмі.

https://gotovim-doma.ru

 

Добавил: CNTB, 23.07.2021, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 331 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.5