(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Саке - найулюбленіший напій японців

Для жителів Японії цей напій є одним з найулюбленіших і доказом цього є величезна кількість видів цього напою — їх більше тисячі.

А виготовляється саке всього з двох компонентів — рису і води. Варіації саке відрізняються смаковими якостями, міцністю і консистенцією.

Саке готують з рису, але не переганяють його, як горілку, а піддають процесу зброджування. Напій віддалено нагадує звичайну брагу або пиво. Але саке значно міцніше. Вміст алкоголю в ньому досягає п'ятнадцяти відсотків. Його найчастіше називають «рисове вино». Пити саке потрібно маленькими ковтками, під неспішну бесіду, розтягуючи задоволення і від напою і від приємної розмови. Саке володіє широким температурним спектром споживання. Його можна пити і трохи теплим, і гарячим, і навіть крижаним, додаючи до напою кубики льоду. Взимку і восени саке п'ють підігрітим, а в літню спеку - охолодженим. Як правило, до саке подається суші, спеціально приготовлена сира риба сасимі, роли, сусі (японські бутерброди), сушені кальмари, ікра оселедця або квашені овочі. У будь-якому випадку, для традиційного японського напою найкращою закускою будуть легкі і вишукані страви національної кухні. 

Добавил: CNTB, 06.02.2017, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
Просмотров: 715 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.0