(044) 279 85 78
cntbhpp@gmail.com

Салат «Мімоза» à la française

Мімо́за (Mimosa) — з родини бобових. Є близько 400 видів трав і чагарників. У роду є два види, варті уваги. Одним з них є мімоза сором'язлива, називається так через те, що вона складає листя при дотику або під впливом тепла. Інший вид  є більш відомим у зв'язку з його використанням у шаманському зіллі, знайденого в корі його коренів. Мімоза на фото - французька красуня.

Можливо, через сором’язливість та чарівність жінкам дарували гілочку мімози у перші дні весни? Приємні спогади, сонячні бруньки гілочки мімози, зігрівали серця коханих своїм теплом та ніжністю. Але, є ще один вид мімози, це - салат.

Отже, сьогодні ми презентуємо салат «Мімозу».

Салат «Мімоза» à la française

Відомо, що класичний салат «Мімоза» готується з рибними консервами. Ми пропонуємо Вам його французький варіант з гусячою печінкою – знаменитою foie gras. Салат легко готується і має вишуканий, ніжний смак.

На компанію з 10 - 12 гостей нам знадобиться:

10 яєць

200 г вершкового масла

200 г300 г твердого сиру

300 – 500 г паштету з гусячої печінки (готового чи виготовленого власноруч)

Одна велика цибулина

Одна пачка майонезу

Насамперед, відправляємо вершкове масло до морозильної камери і варимо яйця круто.

Нарізаємо дрібно цибулю. Заливаємо окропом, до якого додаємо одну чайну ложечку цукру. Як охолоне, зливаємо воду, а з нею відійдуть гіркота і різкий запах.

Зварені яйця чистимо, надрізаємо, обережно виймаємо жовтки.

 

Тепер все готово для приготування.

У салатницю укладаємо шарами салат. Всі компоненти натираємо на крупну тертушку і тільки останній - жовтки – на дрібну. Радимо терти прямо у салатницю, рівномірно розподіляючи по всій її поверхні. Так у Вас буде менше брудного посуду і більше місця на робочому столі.

Перший шар - білки - трішечки змастити майонезом. На них розподілити шар цибулі. Зверху покласти половину паштету з гусячої печінки. На нього – половину вершкового масла. Далі натираємо половину сиру і змащуємо майонезом. Знов викладаємо решту паштету, на нього – вершкове масло, сир і майонез. Поверх всього через дрібну тертушку рівномірно розподіляємо жовтки. Зверху салат можна прикрасити ягодами журавлини, листям петрушки. Залишити настоятися на 2 - 3 години.

Французький варіант нашого улюбленого салату «Мімоза» готовий.

Приготуйте, не пошкодуєте. Можливі зміни у послідовності шарів, у кількості продуктів.

Смачного!

 

Добавил: CNTB, 15.03.2019, в категорию Харчові родзинки. Рецепт тижня
| Теги: Салат «Мімоза» à la française
Просмотров: 636 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.7