Шоколадний трюфель
Для приготування потрібно:
200 г чорного шоколаду,
100 г цукру,
2 жовтки,
1 ст. л. бренді або рому (за бажанням),
4 ст. л. жирних вершків,
100 г вершкового масла ,
0,5 склянки волоських горіхів,
какао-порошок для обсипання.
Жовтки відділяємо від білків. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки, додаємо до нього масло, вершки, цукор і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Шоколад знімаємо з плити і тут же, активно помішуючи, вводимо жовтки. Горіхи обсмажуємо, подрібнюємо і добавляємо в масу. Охолоджуємо шоколадну масу до температури придатної для холодильника і прибираємо застигати. Коли шоколад застигне, змочуємо руки, набираємо чайною ложкою шоколад і скочуємо руками кульку. Коли всі кульки будуть готові, насипаємо в тарілку какао і повністю обвалюємо у ньому кожну кульку. Викладаємо трюфелі в форму для цукерок або просто на блюдо і зберігаємо в холодильнику.
Насолоджуйтесь!