Шокуюча їжа країн світу
В кожній кухні світу знайдуться страви, що викликають подив. Українська також грішить салом в шоколаді. Проте рідна сорочка ближча до тіла. В Казахстані вигадали 1000 і 1 спосіб приготування кінського м’яса. Традиційна страва країни - бешбермак. Бешбермак з коня складається з шматка м’яса з тазової кістки, хребця з грудної частини, сала з під гриви, ребра з полоскою м’яса та жиру з живота. Також в бешбермак кладуть традиційну кінську ковбасу, шматки м’яса без кісток, печінку та шматки тельбухів.
Китай – це кулінарна імперія зла. Китайці їдять все, що ворушиться і не ворушиться. Гурман в Китаї може скуштувати суп з акулячого плавника, паштет з тарганів та вино з пацюків. В Китаї без вагань їдять навіть те, чим у нас прийнято годувати домашніх улюбленців. Є і зовсім дивовижні: тухлі курячі яйця, паштет з опаришів, дощові черв’яки, качині ембріони, суп з напівживою рибою, мариновані скорпіони, смажені павуки, страви з черепах, смажені комахи, різні зміїні настоянки. У закритих ресторанах Гонконгу подають мозок живої мавпи. Офіційно блюдо заборонено урядом Китаю, але через екзотичність страви попит завжди перевищує ризик отримати штраф за жорстоке поводження з тваринами. Скорпіони - досить поширена страва Азії. Їх готують на пару і подають у коржику з соусом і овочами.
В Лаосі центральна місцева страва sticky rice (липкий рис). З’ївши декілька ложок цього підступного місива, починаєш відчувати, як стінки шлунка починають прилипати одна до одної. Візитівка В’єтнаму – це асорті з кобри. Перед гостями випускають живу змію, дають їй трохи пошипіти і полякати народ. Опісля цього прямо перед глядачами відтинають голову. Кров розливають по чаркам, а в одну з них кидають ще живе серце змії. Потім тушку виносять і повертають гостям з десяток різних страв: суп, печеню, салати.
Таїланд відомий в Україні здебільшого завдяки своїй кухні. Майже у всіх тайських забігайлівках в їжу добавляють глютамат натрію. Користуються ним, як сіллю. Традиційна страва «ма го», що буквально означає «коні, які біжать галопом». Це свинина з креветками й арахісом, яку накладають на скибку свіжого ананасу та прикрашають листям коріандру і червоною паприкою.
А ось Індонезія славиться своїми фруктовими фрешами. Там вони продаються на кожному кроці. Незліченне розмаїття фруктів змішується у всіх можливих комбінаціях і пропорціях. В США зібрані і представлені кухні майже всіх країн світу. Проте деякий вклад США все-ж таки зробили в світовий спадок. Це батьківщина фаст-фудів. Один з найяскравіших випадків - бургер, де замість звичайної булки використовується солодкий пончик. Виглядає це дуже не звично, їсти лячно через жахливу калорійність продукту, проте самі американці в захваті. Одним з улюблених делікатесів гурманів з усього світу стало м'ясо акули. Його вживають багато народів, що населяють прибережні райони поблизу океану і моря.
Однак найбільше любителів акулячого м'яса проживає в Японії. Риба фугу - найдорожче і найнебезпечніше блюдо в Японії. Адже маленької краплі отрути, яку виробляє риба, вистачить, щоб убити 30 людей. Готувати отруйну рибу може тільки висококваліфікований фугу - шеф, який майстерно видаляє отруйні частини риби. Якщо ви приїдете в Мексику, то обов'язково спробуйте сушених коників. Спочатку обсмажують коників, потім змішують з розтертим авокадо і отриману суміш кладуть на тортийю. Смажені бамбукові черв'яки є популярним блюдом в Таїланді, Китаї, Латинській Америці. В Австралії прийнято подавати на святковий стіл пиріг з крокодилячим м'ясом. Камбоджійці обожнюють смаженого тарантула.