Смачна і корисна сьомга
Риба відмінно поєднується з багатьма продуктами, тому готувати її одне задоволення. Салат з сьомги з огірком. Потрібно взяти свіжі огірки, розрізати їх на шматочки поперек, щоб вийшли бочата по 3-4 см заввишки. Видалити у них середину. Приготувати начинку. Слабосолону сьомгу порізати на дрібні кубики. Ріпчасту цибулю порізати кубиками, змішати з сьомгою. Рибою наповнити виїмки в свіжому огірку. Оформити гілочками кропу і кільцями цибулі. Салат з сьомги з авокадо. Візьмемо авокадо, 250 г зелених бобів, 1 цибулю, 1 зубчик часнику, рукколу, спеції і 150 г підкопченої сьомги. Боби опустити в окріп на 3-4 хвилини і охолодити. Цибулю порізати півкільцями і разом з часником, обсмажити на олії до прозорості, потім додати до нього боби, влити 0,5 склянки води і 3 ложки соєвого соусу. Авокадо нарізати шматочками, змішати з листям салату, з квасолею, цибулею і часником. Додати в салат з авокадо шматочки сьомги, викласти в салатник і прикрасити скибочками лайма і кунжутом. Омлет з сьомгою. Моркву натерти на тертці, помідори порізати дрібними шматочками. Зелену цибулю порізати і разом з морквою обсмажити на рослинному маслі, остудити. Сьомгу порізати на тонкі скибочки і додати в овочі, додати туди ж помідори і 2 ст. ложки сметани, сіль і перець. Для омлету взяти 6 яєць, 3 ст. ложки вершків або молока, пучок зелені. Яйця збити з вершками, додати зелень і сир, 1 ст. ложку борошна, сіль і перець. На сковороді спекти 4 омлета. На кожен омлет викласти начинку з сьомгою і овочами, згорнути у вигляді рулетів. Коли рулети з сьомгою охолонуть нарізати їх поперек шматочками і подавати, прикрасивши страву зеленню. Сьомга відмінно поєднується з картоплею, з локшиною і звичайно з рисом.
http://poradu24.com/dim/shho-prigotuvati-z-somgi.html