СМАЧНИЙ ПІСТ. Їжа в піст перед Великоднем
Їжа в піст перед Великоднем
Перед кожною Пасхою відбувається піст. Він є невід'ємною частиною великого християнського свята. Дотримуватися посту необхідно для того, щоб підготуватися тілом і душею до Великодня. Тільки суху їжу можна їсти під час першого, четвертого та сьомого тижня. Всі страви повинні бути холодними або кімнатної температури. В інші тижні можна спокійно їсти варені овочі та інші продукти харчування, приготовлені подібним чином. У Страсну п'ятницю їдять тільки суху їжу. У суботу, за день до настання Великодня, дозволяється їсти відварені продукти. У вихідні дні, протягом усіх семи тижнів, ви можете дозволити собі покуштувати рибу. Вона повинна бути простою, тобто плавати в рідних водоймах. Дозволяється пити воду в безмежних кількостях. Під час посту допустимо вживання сушених, варених і маринованих грибочків. Можна насолоджуватися смачним варенням з різних ягід. Збагачувати свій організм необхідними вітамінами потрібно за допомогою натуральних соків з фруктів, овочів і зелені. З радістю їжте огірочки, перчик і помідорчики. Свіжу зелень: петрушку, селеру, кріп і щавель можна їсти під час Великого посту в необмеженій кількості. Каші з різних круп варять на воді і без додавання олії. Прийняти рішення постити людина повинна самостійно. Це бажання має виходити з душі. В піст заборонено погано думати про людей і бажати комусь зла. Творіть добро і не дозволяйте негативним емоціям заволодіти вами. Не допускайте гучних розмов, лихослів'я і конфліктів.